Het project maakt de Wonderbag toegankelijk voor gezinnen in Zuid-Afrika en deze wordt ook lokaal geproduceerd. Het maakt de manier van koken schoner en gemakkelijker. In de afgelopen jaren heeft de Wonderbag zich ontwikkeld tot een product van betekenis. Koken terwijl je energie en geld bespaart, met oog op een beter klimaat.

Achtergrond

In Zuid-Afrika gebruikt meer dan de helft van de inwoners brandhout of kolen om te koken en hun huis te verwarmen. Bij het stoken van kolen komt veel rook en andere vervuiling vrij. Veel mensen hebben daardoor last van infecties aan ogen en luchtwegen. Daarnaast wordt er door de verbranding van kolen naar schatting jaarlijks 4,3 miljoen ton CO2 uitgestoten door de mensen in de Townships. De Wonderbag is ontworpen om warmte vast te houden en gasverbruik te verminderen. Een maaltijd hoeft alleen opgewarmd te worden en daarna in de Wonderbag te worden geplaatst. De isolatie houdt de warmte vast die werd bereikt bij het opwarmen van de maaltijd en kookt het verder. De Wonderbag is niet alleen handig, maar heeft ook een enorme impact. Want door te investeren in het Wonderbag project wordt deze toegankelijk gemaakt voor een vrouw in Afrika. Zij hoeft vervolgens niet meer te sprokkelen naar brandhout, het vuur aan te houden en erbij te blijven.

Samenwerkingsverband

The Wonderbag Project is geregistreerd volgens de Verified Carbon Standard (VCS). Climate Neutral Group (CNG) heeft de wereldwijde exclusiviteit voor de verkoop van de CO2 credits aan organisaties, die hun CO2-uitstoot willen compenseren via een project dat niet alleen CO2 reduceert, maar ook armoede bestrijdt en ontwikkeling stimuleert, waaronder ‘woman empowerment’. CNG helpt organisaties in het realiseren van MVO doelstellingen in het algemeen en klimaatambities in het bijzonder. Na het reduceren van CO2 is compensatie een tastbare manier om invulling te geven om de kimaatimpact te verminderen.

Lees in onze brochure hoe wij jou
van A naar Zero CO2 helpen

Download onze brochure
×