Achtergrond

De Indiase bevolking groeit razendsnel. In combinatie met de verstedelijking en de economische groei van India, neemt de vraag naar energie de komende jaren enorm toe. India zal daarom moeten investeren in de energievoorziening en is gedreven om dit op een duurzame manier te doen. Meer doen dan het klimaatakkoord van Parijs voorschrijft zal de Indiase overheid de komende jaren vol gaan voor hernieuwbare energie.

Over het project

In dit project wordt er duurzame energie geproduceerd door een waterkrachtcentrale. Het project ligt in een afgelegen regio van Noord India, in de provincie Himachal Pradesh. Er wordt gebruik gemaakt van twee 2,5 megawatt turbines waarbij de waterkrachtcentrale de natuurlijke stroming van de rivier en het hoogteverschil gebruikt om schone energie op te wekken. Deze energie wordt geleverd aan het bestaande elektriciteitsnet waardoor er aanzienlijk minder fossiele brandstoffen nodig zijn voor de opwekking van elektriciteit. De CO2-reductie is meer dan 11 duizend ton per jaar. De waterkrachtcentrale wekt voor 6.640 personen energie op.

Samenwerking

Climate Neutral Group draagt bij aan het waterkrachtproject door te investeren in carbon credits, ook wel CO2-credits genoemd. Het project is officieel gecertificeerd volgens de VCS Standard.

Lees in onze brochure hoe wij jou
van A naar Zero CO2 helpen

Download onze brochure
×